UZA lanceert nieuwe website

De nieuwe website die het UZA in juni lanceerde, blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Hij kreeg een hedendaagse look, de structuur werd herbekeken en hij bevat een schat aan informatie voor patiënten en hun familie.

Elke maand surfen zo’n 35.000 mensen naar www.uza.be. Het UZA vindt het belangrijk dat die bezoekers op de website transparante, betrouwbare en praktisch bruikbare informatie vinden. Uit een bevraging begin 2011 blijkt dat ze vooral op zoek zijn naar praktische informatie zoals de contactgegevens van een arts of de mogelijkheid om in een één- of tweepersoonskamer te verblijven. Ook achtergrondinformatie over de afdeling, onderzoeken of behandelingen is in trek. Bezoekers willen bovendien begrijpelijke informatie en leesbare teksten, en willen graag snel op de juiste plaats in de site terechtkomen.

Info per medische specialiteit 

De nieuwe website moest dan ook zeker aan die behoeften beantwoorden. Ann Segers, communicatieverantwoordelijke: ‘Via een logische navigatiestructuur willen we patiënten snel bij de juiste informatie brengen. Zo kun je op de homepagina meteen al een telefoonnummer opzoeken. Bovendien vind je per medische specialiteit alle informatie op één plaats terug: van de uren van de raadplegingen, het team, de onderzoeken en de behandelingen tot de artikels die in MagUZA over het onderwerp zijn verschenen of infosessies waaraan men kan deelnemen. Goede informatie stelt een patiënt immers gerust en bereidt hem voor op het ziekenhuisbezoek. Het persoonlijke contact tussen de arts en patiënt blijft uiteraard centraal staan, zeker bij complexe aandoeningen. De basisinformatie op de site kan een aanvulling zijn op dat gesprek of kan patiënten voorbereiden op een onderzoek.’ 

De bevraging wees voorts uit dat patiënten en familieleden graag het gevoel hebben dat ze niet alleen zijn met hun probleem. Daarom is er op de website ook ruimte voor patiëntenverhalen en zijn bij de teaminformatie ook gegevens opgenomen van de patiëntenverenigingen van een medische specialiteit. 

De website is ook een stuk interactiever geworden. Brochures en andere informatie kunnen gemakkelijk worden gedeeld via handige iconen. Met één klik deelt u de informatie met vrienden, via e-mail of sociale media. In de toekomst bouwen we volop verder aan nieuwe online mogelijkheden voor patiënten, zoals een berekeningstool voor de kosten van een ziekenhuisverblijf of de mogelijkheid om formulieren online in te vullen. Er zullen op termijn ook meer filmpjes op de site verschijnen. 

Info: www.uza.be

Bron: maguza.be