Bekomen in ZorgHotel Drie Eiken

Naast het UZA wordt tegen begin 2015 een ZorgHotel gebouwd, dat Drie Eiken zal heten. Een ideale tussenstap voor wie na een ziekenhuisopname geen dringende medische zorg meer nodig heeft, maar zich toch nog niet sterk genoeg voelt om naar huis te gaan. 

ZorgHotel Drie Eiken wordt een modern viersterrenhotel met alle luxe die daarbij hoort. Een restaurant op de benedenverdieping, roomservice voor wie dat wenst, een wellnesscentrum en een fitnessruimte. De grote troef van Drie Eiken is dat de gasten er een beroep kunnen doen op een arts, een kinesist of een verpleegkundige. Daarnaast is het hotel volgens de laatste normen aangepast aan rolstoelgebruikers: het nieuwe gebouw zal rolstoeltoegankelijk zijn van parking tot douche. 

Het wordt een energieneutraal gebouw van vijf verdiepingen in een groene omgeving. Elke kamer krijgt grote ramen voor natuurlijk licht en een wijds uitzicht over de omgeving. Het hotel zal 68 kamers tellen, zowel eenpersoons- als tweepersoonskamers. 

Van ex-ziekenhuispatiënt tot toerist

Het grootste deel van de kamers in Drie Eiken is bestemd voor ex-ziekenhuispatiënten die er willen komen aansterken. Ook mensen die aan een chronische ziekte lijden en tijdelijk lichte verzorging nodig hebben of mensen die tijdelijk door omstandigheden niet de nodige verzorging thuis kunnen krijgen, kunnen er terecht. De mantelzorger of de partner kan eveneens in Drie Eiken logeren. Zelfs toeristen die dagelijks lichte medische zorg nodig hebben, zijn er welkom. Gasten kunnen er maximaal 30 dagen verblijven, maar in uitzonderlijke gevallen kan het verblijf verlengd worden. 

ZorgHotel Drie Eiken is een gezamenlijk initiatief van het UZA en AZ Monica, maar staat open voor iedereen die er wil verblijven, dus ook voor patiënten uit andere ziekenhuizen. Iedereen kan via zijn arts een aanvraag indienen om in het zorghotel te verblijven.

Bron: maguza.be