Zorg

UZA steunt omgeving zwaar zieke patiënten

April 2016

Wanneer iemand geconfronteerd wordt met een ernstige ziekte zoals kanker of mucoviscidose, dan lijdt de hele omgeving mee. Daarom bieden de psychologen en de dienst patiëntenbegeleiding van het UZA niet alleen steun aan de patiënten zelf, maar ook aan hun naaste familieleden en vrienden.

Lees meer...

Geplaatst onder intensieve zorg, patiëntenbegeleiding, oncologie, algemeen inwendige geneeskunde, oncologie algemeen, mucoviscidose kinderen

Pijnbeleid bij kinderen: Gaat het pijn doen, mama?

April 2016

Van verdovende pleisters tot een magisch bijtje dat de pijn vermindert: manieren genoeg om pijn bij kinderen te verzachten. 'We willen iedereen mee op de kar', zegt pijnverpleegkundige Ann Roete.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, pijncentrum, pediatrie algemeen, anesthesie, diabetes kinderen, nierziekten kinderen, neurologie kinderen, kinderchirurgie, gastro-enterologie kinderen, pneumologie kinderen, oncologie - hematologie kinderen, metabole stoornissen kinderen, hart- en vaatziekten kinderen, endocrinologie kinderen, mucoviscidose kinderen

Informatieschermen: het UZA gaat digitaal

April 2016

U hebt ze wellicht al opgemerkt, de informatieschermen in de inkomhal, wachtzalen en gangen. Het UZA digitaliseert stap voor stap, met ook op de kamers een digitaal informatiekanaal.

Lees meer...

Geplaatst onder uza, uza algemeen

Artsen en sociale media

Januari 2016

Geen efficiëntere tools om een netwerk uit te bouwen dan Facebook, Twitter en LinkedIn. Het gevaar bestaat echter dat sociale media de grens tussen het professionele en privéleven doen vervagen. Hoe gaan de UZA-artsen hiermee om?

Lees meer...