Zorg

Als een (groot)ouder kanker heeft - groepssessies voor kinderen

Oktober 2016

Ouders en grootouders zijn de belangrijkste personen in het leven van kinderen. Wanneer die ernstig ziek worden, brengt dat veel angst en onzekerheid mee. Het UZA organiseert daarom sessies waarin kinderen van (groot)ouders met kanker elkaar kunnen ontmoeten, informatie krijgen en vragen kunnen stellen.

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie, urologische kanker, gynaecologische kanker, longkanker, huidkanker, borstkliniek, oncologie algemeen, gastro-enterologische kanker, hoofd- en halskanker, hematologische kanker, muskuloskeletale kanker, neuro-endocriene kanker, neurologische kanker

TriaGo! Ex-kankerpatiënten trainen voor Zwinathlon

Juli 2016

Welke invloed heeft intensief sporten op de gezondheid van ex-kankerpatiënten? Dat proberen het UZA en AZ Monicia te achterhalen met het project TriaGo! Bij dit wetenschappelijk onderzoek worden twaalf voormalige kankerpatiënten én hun buddy’s klaargestoomd voor een kwarttriatlon.

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie, borstkliniek, s.p.o.r.t.s., oncologie algemeen

Hulp na een overlijden

Juli 2016

Na een overlijden krijgen de achtergebleven familieleden heel wat emoties te verwerken én een hoop praktische zaken te regelen. Het UZA probeert hen daar zo goed mogelijk bij te ondersteunen.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding

Spelen met licht: nierpatiëntjes achter de camera

Juli 2016

Elk jaar zet fotograaf Nicolas Sonnet zich belangeloos in voor kinderen in bijzondere situaties. Dit jaar bracht hij kinderen met een nierziekte op een ludieke manier de basis van de fotografie bij.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, patiëntenbegeleiding, pediatrie algemeen, nierziekten kinderen

UZA steunt omgeving zwaar zieke patiënten

April 2016

Wanneer iemand geconfronteerd wordt met een ernstige ziekte zoals kanker of mucoviscidose, dan lijdt de hele omgeving mee. Daarom bieden de psychologen en de dienst patiëntenbegeleiding van het UZA niet alleen steun aan de patiënten zelf, maar ook aan hun naaste familieleden en vrienden.

Lees meer...

Geplaatst onder intensieve zorg, patiëntenbegeleiding, oncologie, algemeen inwendige geneeskunde, oncologie algemeen, mucoviscidose kinderen