Zorg

Slikrevalidatie: als eten een opgave wordt

oktober 2017

Voor patiënten met slikproblemen is eten geen genot, maar een dagelijks gevecht. ‘Mensen denken soms dat er niets aan te doen is’, zegt logopediste Leen Van den Steen, ‘maar door de juiste training kunnen we bijna iedereen opnieuw veilig leren slikken.’

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie, neurologie, fysische revalidatie

Beroertecoach ondersteunt patiënten via internet

oktober 2017

Begeleiding na een beroerte kan sinds kort ook via de computer. Patiënten sturen zelf hun gegevens door en krijgen hun coach te zien op het computerscherm.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, neurologie, fysische revalidatie

Camera's in het ziekenhuis: wat mag en wat niet

Juli 2017

Van de bewakingscamera tot monitoring op intensieve zorg: de kans dat u als patiënt of bezoeker in het UZA op de gevoelige plaat wordt vastgelegd, is groot. Wat mag en wat mag niet?

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, uza, uza algemeen

Educatie buikvliesdialyse: Leren zorgen voor jezelf

Juli 2017

Ahmed (67) moet aan de nierdialyse. Verpleegkundige Vera Kovacic leert hem in het ziekenhuis hoe hij thuis aan buikspoeling kan doen. 'Mijn oudste patiënt is ouder dan tachtig', zegt ze.

Lees meer...

Geplaatst onder nierziekten, nierziekten kinderen

Oedeemkliniek opent in zorghotel

Juli 2017

Patiënten met oedeem kunnen sinds februari in het Zorghotel Drie Eiken terecht in de gloednieuwe oedeemkliniek van het UZA en de Universiteit Antwerpen. Die combineert de gespecialiseerde behandeling van oedeem met het comfort van een hotel.
 

Lees meer...

Geplaatst onder dermatologie, fysische geneeskunde, nucleaire geneeskunde, fysische revalidatie, borstkliniek, thorax- en vaatheelkunde, oncologie algemeen