Zorg

App voor patiënten met kanker

Juli 2018

Jos (54) heeft darmkanker en krijgt chemotherapie. Dankzij de informatie die hij dagelijks van thuis uit via een app doorstuurt, volgt het UZA-team zijn toestand van dichtbij op. 'Zo voel ik me geruster.'

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie, oncologie algemeen, gastro-enterologische kanker

Samen houden we bacteriën onder controle

Juli 2018

Het UZA neemt tal van maatregelen om besmettingsgevaar tegen te gaan, maar ook als patiënt of bezoeker kun je helpen om infecties een halt toe te roepen. Tips van het ziekenhuishygiëneteam.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, ziekenhuishygiëne, intensieve zorg

Bewegen met een beperking

April 2018

Regelmatig bewegen, we zouden het allemaal moeten doen. Merel, Kato en Peter geven het goede voorbeeld. Ze hebben elk hun eigen beperking, maar toch blijven ze volop gaan voor hun sport.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, neurologie, pediatrie algemeen, mucoviscidose kinderen

Borstvoeding: steun bij elke stap

April 2018

Met borstvoeding geef je een baby een gezonde start. In het UZA krijgen ouders begeleiding bij elke stap van het proces, vanaf de zwangerschap tot na thuiskomst.

Lees meer...

Geplaatst onder verloskunde, neonatologie, materniteit

Vloeiende overgang tussen afspraken

April 2018

Heb je binnenkort meerdere afspraken op de afdeling kindergeneeskunde, neus-keel-oorziekten of orthopedie? Dan verloopt je traject wellicht iets vlotter dan vroeger. Via een nieuw informaticasysteem zien zorgverleners op elk moment waar je bent en hoe lang je al wacht.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, patiëntenbegeleiding, orthopedie, pediatrie algemeen, neus-keel-oorziekten, uza algemeen, kindergeneeskunde