Zorg

UZA richt kinderraad op

Januari 2019

Als de kinderen het voor het zeggen hadden in het ziekenhuis ... dan kwamen er een karaokemiddag en een pyjamaparty, maar ook meer aandacht voor gevoelens en steun voor de ouders. De nieuwe kinderraad van het UZA zit vol frisse ideeën.  

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, pediatrie algemeen, diabetes kinderen, nierziekten kinderen, obesitas kinderen, neurologie kinderen, kinderchirurgie, gastro-enterologie kinderen, pneumologie kinderen, oncologie - hematologie kinderen, slaapstoornissen kinderen, metabole stoornissen kinderen, hart- en vaatziekten kinderen, endocrinologie kinderen, mucoviscidose kinderen, kindergeneeskunde

Afdeling vernieuwd: meer comfort voor iedereen

Januari 2019

Herstellen na een blaas- of maagoperatie kan voortaan op een volledig vernieuwde afdeling met meer licht en comfort. Voor patiënten met extreem overgewicht is er een aangepaste kamer.

Lees meer...

Geplaatst onder urologie, abdominale chirurgie, obesitas

Orgaandonatie: Chris schonk haar nier, Natalia kreeg een hart

oktober 2018

Orgaandonatie redt levens, maar verandert ook de levens van alle betrokkenen. Chris (50) stond haar nier af aan haar dochter. Natalia (20) kreeg een donorhart. Beiden doen hun verhaal.

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, transplantatie heelkunde, cardiochirurgie, nierziekten, transplantaties, nierziekten kinderen, kinderchirurgie, transplantaties: nier-lever-pancreas, metabole stoornissen kinderen, hart- en vaatziekten kinderen

Sepsis snel herkennen redt levens

oktober 2018

Orgaanfalen, soms met dodelijke afloop. De gevolgen van een te laat opgemerkte sepsis of bloedvergiftiging zijn niet min. Het sepsis-team van UZA werkte daarom richtlijnen uit om sneller erger te voorkomen.

Lees meer...

Geplaatst onder intensieve zorg, klinische biologie, spoed

Ook te vroeg geboren baby heeft ouders nodig

Juli 2018

Te vroeg geboren baby’s ontwikkelen zich beter als hun ouders mee voor hen zorgen. Maar hoe betrek je hen het best bij de zorg? Het UZA vroeg het aan de ouders zelf.

Lees meer...

Geplaatst onder neonatologie