Uitgedokterd

In het UZA werken topspecialisten voortdurend aan betere behandelingen en nieuwe therapieën. In Uitgedokterd blikt een expert vooruit. Wat brengt de toekomst?

 

40 jaar UZA: Patiënten wegwijs maken in de gezondheidszorg van de toekomst

April 2019

‘We waren het jongste en kleinste universitaire ziekenhuis, maar de drang om de beste te zijn, hebben we altijd gehad.’ Het UZA bestaat 40 jaar, maar de pioniersgeest van toen werkt nog altijd door. Een interview met gedelegeerd bestuurder Johnny Van der Straeten, medisch directeur prof. dr. Guy Hans en directeur patiëntenzorg Paul Van Aken.

Lees meer...

Geplaatst onder zorg

Reanimeren: alleen als het zinvol is voor de patiënt

Januari 2019

Meer openheid en overleg tussen spoedmedewerkers kan leiden tot minder zinloze reanimatiepogingen. Intensivist dr. Patrick Druwé (UZ Gent) en prof. dr. Koen Monsieurs (UZA): ‘Reanimeren is erg ingrijpend. We doen het beter alleen als we iemand nadien terug een zinvol leven kunnen bieden.’

Lees meer...

Geplaatst onder spoedgevallen

Communicatie in het ziekenhuis

oktober 2018

Goede communicatie tussen zorgverlener en patiënt is erg belangrijk, maar zelden eenvoudig. Elk gesprek is maatwerk. We vroegen een chirurg, een specialist prenatale diagnostiek en een intercultureel bemiddelaar naar hun visie.

Lees meer...

Geplaatst onder transplantatie heelkunde, endocriene heelkunde, patiëntenbegeleiding, gynaecologie, oncologie, genetica, prenatale diagnose, hepatobiliaire chirurgie, zorg

Uw gegevens in veilige handen

Juli 2018

Een ziekenhuis houdt heel wat persoonlijke en medische gegevens van patiënten bij. Hoe zorgt het UZA ervoor dat die gevoelige informatie in veilige handen blijft?

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, uza algemeen, wetgeving

Zorgsector zoekt personeel: 'Verpleegkundigen komen graag naar het UZA'

April 2018

Berichten over een dreigend tekort aan verpleegkundigen of gespecialiseerde artsen halen geregeld de pers. Wat doet het UZA om zijn vacatures in te vullen? We vroegen het aan HR-directeur Hildegard Hermans en directeur patiëntenzorg Paul Van Aken.

Lees meer...

Geplaatst onder patiëntenbegeleiding, uza algemeen