Van patiënt naar werknemer

Als patiënt was Eric Gorris zo onder de indruk van het UZA, dat hij besloot om er te solliciteren. En met succes. Intussen werkt Eric hier al meer dan een jaar als IT’er.

‘Vijf jaar geleden kreeg ik bloedklontertjes in mijn longslagader. Mijn huisarts stuurde me meteen naar de spoed. Ze raadde me het UZA aan. Achteraf gezien kan ik haar alleen maar gelijk geven. Ik werd hier heel goed geholpen. De artsen en verpleegkundigen hebben me meteen de juiste zorgen toegediend en ik kreeg veel informatie. Ik had een ernstig probleem, maar ik wist dat ik in goede handen was.

Hightech

Omdat bloedverdunners niet voldoende waren, moest ik onder het mes. Dat gebeurde in het UZ in Leuven, door een chirurg gespecialiseerd in dit soort zeldzame operaties. Voor de nazorg kon ik opnieuw terecht in het UZA. Tijdens die herstelperiode raakte ik als technicus steeds meer geboeid door alle technologische toestellen in het ziekenhuis. Toen de Gazet van Antwerpen moest afslanken en ik mijn job verloor, besloot ik te solliciteren in het UZA.

Steun

Vandaag werk ik al meer dan een jaar als IT’er voor het UZA. Ik voel me hier heel goed thuis. Het fijne is dat ik ook een patiënte heb kunnen helpen. Ze had dezelfde ziekte als mij, maar maakte zich zorgen over de operatie. Door op vraag van de arts uitgebreid met haar te babbelen, kon ik haar geruststellen. Intussen heeft ook zij haar operatie met succes achter de rug. We hebben nog contact met elkaar, en ze is me nog altijd dankbaar. Heel fijn om anderen te kunnen helpen!’

Bron: maguza.be