Nieuws

UZA viert 25 jaar cardiochirurgie

11 dec 2009

De dienst cardiochirurgie van het UZA viert op zaterdag 12 december haar 25-jarig bestaan met een groots feest. Sinds haar oprichting werden er in het UZA meer dan 18.500 hartoperaties uitgevoerd en kregen 110 patiënten een nieuw hart.  Het ziekenhuis introduceerde in 2005 het kunsthart, dat de pompfunctie van het hart overneemt en verricht baanbrekend werk met een nieuwe techniek om de aortaklep te vervangen.

Lees meer...

MICA opent nieuwe wegen voor onderzoek en behandeling van kanker en neurologische aandoeningen.

08 dec 2009

De Universiteit Antwerpen, het UZA en Janssen Pharmaceutica kondigen de start aan van de bouwwerken van het MICA, voluit Molecular Imaging Center Antwerp. De nieuwe uitrusting opent een scala aan mogelijkheden voor het onderzoek en de behandeling van kanker, hartziekten en neurologische en psychiatrische aandoeningen en zet ook het proefdierenonderzoek aan de Universiteit Antwerpen in een hogere versnelling. Tegen 2011 zullen de bouwwerken voltooid zijn. Op 4 december 2009 wordt de eerste steen geplaatst.

Lees meer...

10 vooroordelen over slapen

18 nov 2009

Over slapen bestaan veel vooroordelen. Sommige kloppen, andere totaal niet. We legden er tien voor aan dokter Ilse De Volder, neuroloog en senior staflid in het slaapcentrum van het UZ Antwerpen.

Lees meer...

We slikken te veel slaappillen

18 nov 2009

“Hopelijk heeft het voorbeeld van Michael Jackson aangetoond dat slaappillen slikken niet zo onschuldig is als het lijkt”, zegt professor Johan Verbraecken, medisch coördinator van het slaapcentrum in het UZ Antwerpen. Een waarschuwing die in België zeker zijn nut heeft: ons land is de Europese koploper inzake slaapmedicatie.

Lees meer...

Internationale dag van het te vroeg geboren kind

17 nov 2009

PERSUITNODIGING
INTERNATIONALE DAG VAN HET TE VROEG GEBOREN KIND
Dinsdag 17-11-2009, UZA Intensieve Neonatale Zorgen, 9u-18u

Lees meer...

Dokter Luc Beaucourt helpt vergeten dorpjes

08 okt 2009

Dokter Beaucourt en zijn team zijn woensdagmiddag aangekomen in de getroffen aardbevingszone bij Padang in Indonesië. Vandaag verkennen ze dorpjes die tot nu geen hulp hebben gehad.

Lees meer...

Medicatie enkel voor kinderen op komst

07 okt 2009

Kinderen zijn vaak onder- of overbehandeld met medicatie voor volwassenen. Binnen afzienbare tijd zal er echter een pak meer medicatie beschikbaar zijn specifiek voor jonge patiëntjes.

Lees meer...

UZA viert 30-jarig bestaan

23 sep 2009

Op vrijdag 25 september viert het UZA haar 30-jarig bestaan met een groot feest voor al haar personeelsleden. Naast rondleidingen langs verschillende diensten wordt het personeelsrestaurant omgetoverd tot een groot café, waar collega's kunnen bijpraten en kunnen dansen op hits, gespeeld door de UZA-band en Jean-Bosco Safari

Lees meer...

UZA focust op borstkanker, in woord en beeld

15 sep 2009

Voor de Dag tegen Kanker op 17 september, organiseert het UZA in samenwerking met de Vlaamse Liga tegen Kanker een infomiddag in het Kinsbergen Auditorium. Dit jaar is het thema borstkanker. Tijdens deze middag kunnen de aanwezigen alles te weten komen over borstkanker alsook de tentoonstelling, Baring all, bezoeken die deze ziekte op een krachtige en poëtische wijze in beeld brengt.

Lees meer...

Kaalheid is genetisch bepaald

14 jul 2009

Kaalheid is genetisch bepaald.  Die genetische voorbestemdheid heeft alles te maken met hormonen, meer bepaald met de omzetting van de mannelijke hormonen, de testosteronen, in de cellen van de haarwortel.

Lees meer...