Nieuws

Wetenschap bindt strijd aan met groeistoornissen

16 jul 2018

De Universiteit Antwerpen en het UZA coördineren een grootschalige internationale studie naar een nieuwe therapie voor achondroplasie. Tweehonderd kinderen met ernstige groeistoornissen zullen van nabij gevolgd worden tijdens de Dreambird-studie.

Lees meer...

Gehoorverlies individueel behandelen

27 jun 2018

Vandaag start in Antwerpen een internationale conferentie over het cochleair implantaat, het elektronisch medisch apparaat dat gehoor teruggeeft aan mensen die geen of weinig geluid kunnen waarnemen. NKO-specialisten, audiologen, onderzoekers en ingenieurs van over heel de wereld zakken af naar Antwerpen om over de nieuwste innovaties te leren en expertise uit te wisselen. Diensthoofd NKO van het UZA prof. dr. Paul Van de Heyning organiseert het evenement. “Nu we steeds meer gepersonaliseerd werken, kunnen we veel meer mensen verder helpen met een cochleair implantaat. Deze kennis willen we tot bij de patiënt brengen.”

Lees meer...

Ongewenst urineverlies: durf erover te praten!

21 jun 2018

Ruim 90% van de vrouwen tussen 35 en 75 jaar ervaart ooit ongewenst urineverlies. Vandaag is er een waaier aan oplossingen om het weer waterdicht te houden. Alles start bij het sluitstuk: de bekkenbodemspieren.

 
Lees meer...

Een nieuw ziekenhuisnetwerk in de Antwerpse regio: Helix

11 jun 2018

De ziekenhuizen UZA (Edegem), AZ Klina (Brasschaat), AZ Monica (Antwerpen en Deurne), AZ Sint-Jozef Malle , AZ Heilige Familie (Rumst) en AZ Sint-Jozef (Bornem en Willebroek) hebben het afgelopen jaar intensief gewerkt aan het opzetten van een netwerkstructuur. Dit nieuwe netwerk is vandaag een sterk platform voor samenwerking en krijgt de naam ‘Helix’. De partnerziekenhuizen binnen Helix engageren zich ertoe samen een volledig aanbod van hoogkwalitatieve en waardegedreven zorg tot bij de patiënt te brengen in de brede Antwerpse omgeving.

Lees meer...

Overleden baby Siebe leeft voort in eigen steunfonds

04 jun 2018

UZA foundation krijgt een cheque van 10.000 euro van het Siebe Van Reusel fonds. Hiermee steunen ze het wetenschappelijke onderzoek naar levensbedreigende ziektes. 

Lees meer...

Start werken parking UZA - nieuw parkeergebouw

30 mei 2018

De bezoekersparking van het UZA wordt uitgebreid met een nieuw parkeergebouw. Hiermee komen we tegemoet aan het stijgend aantal wagens op onze parking en willen we ervoor zorgen dat iedere bezoeker en patiënt vlot een parkeerplaats blijft vinden. De werken vinden plaats van 1 juni t.e.m. 31 december 2018. Tijdens deze periode kan u beperkte hinder ondervinden, waarvoor onze excuses. Graag informeren we u zo goed mogelijk.

Lees meer...

Zijn er meer allergieën dan vroeger?

16 mei 2018

Als je tegenwoordig op restaurant gaat, krijg je steeds vaker een lijst met allergenen toegestopt. En die lijst wordt almaar langer. Lijden mensen echt meer aan allergieën dan vroeger? En hoe komt dat? 

Lees meer...

Puffen, zweten, genieten, snotteren

08 mei 2018

Steeds meer mensen hebben last van hooikoorts - naar schatting 12 tot 28 procent van de Belgen. Allergiedeskundige prof. Didier Ebo spreekt al van een verdubbeling van het aantal patiënten allergisch voor boompollen in 30 jaar tijd. De schuldige? Luchtvervuiling.

Lees meer...

Voor één op de twee jongeren wordt de lente afzien.

11 apr 2018

Dertig procent van de bevolking heeft last van een allergie of van astma. En dat aantal neemt toe bij jongere generaties. Zoveel zelfs dat het aantal adolescenten die medicatie tegen allergie of astma nemen met meer dan 5.000 gestegen is, blijkt uit nieuwe cijfers. Prof. dr. Margo Hagendorens, kinderallergoloog in het UZA: “Twintig jaar geleden kwamen kinderen aan het begin van de middelbare school. Nu zie ik zelfs al kleuters met neusjeuk en rode ogen”, zegt Prof. dr. Margo Hagendorens, kinderallergoloog in het UZA.

Lees meer...

Gust en Albert met ezels naar Compostela

03 apr 2018

Gust en Albert trekken met hun ezels naar Compostela en steunen daarmee de UZA foundation voor kankeronderzoek. Beide pelgrims werden van dichtbij geconfronteerd met kanker en hebben daardoor een bijzondere band met het UZA. Gisteren wuifden 120 sympathisanten waaronder Lien Van de Kelder, actrice en meter van de UZA foundation, en prof. Zwi Berneman, diensthoofd hematologie van het UZA, hen uit.

Lees meer...