Medisch

10 jaar kunstharten in het UZA

Oktober 2015

Tien jaar geleden deden de eerste kunstharten hun intrede in het UZA. Intussen hebben de hoogtechnologische pompen het leven van 62 patiënten gered of drastisch verbeterd.

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, cardiochirurgie

Beroertezorg: snel ingrijpen beperkt de schade

Juli 2015

Patiënten met een beroerte kunnen in het UZA terecht in de multidisciplinaire beroerte-eenheid. Het ziekenhuis biedt naast de standaardbehandeling ook mechanische trombectomie aan, een hooggespecialiseerde ingreep om bloedklonters te verwijderen.

Lees meer...

Geplaatst onder neurochirurgie, neurologie, revalidatiecentrum voor communicatiestoornissen, revalidatie

UZA koopt nieuwste Da Vinci-robot

Juli 2015

Opereren met de robot biedt heel wat voordelen: doordat de precisie ongeëvenaard is, laat de ingreep minder littekens na, ervaren patiënten minder pijn achteraf en is de kans op complicaties kleiner. Onlangs kocht het UZA daarom de allernieuwste operatierobot aan, de Da Vinci Xi.

Lees meer...

Geplaatst onder endocriene heelkunde, gynaecologie, urologie, abdominale heelkunde, abdominale chirurgie, urologische kanker, gynaecologische kanker, neus-keel-oorziekten, longkanker, slaapcentrum, thorax- en vaatheelkunde, oncologie algemeen, kinderchirurgie, gastro-enterologische kanker, gastro-enterologie, hepatobiliaire chirurgie, hoofd- en halskanker, hoofd- en halstumoren, endocriene chirurgie, hepatobiliaire heelkunde

Psychiatrie: zorg voor lichaam en geest

Juli 2015

Als UZA-patiënten naast hun lichamelijke problemen ook een psychiatrische aandoening hebben of ontwikkelen, komen de liaison-psychiaters van het UZA in actie. Het team is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen lichaam en geest.

Lees meer...

Geplaatst onder psychiatrie

Telegeneeskunde: smart revalideren

April 2015

Enkele maanden geleden kon Gabrielle, 81 en hartpatiënte, geen tien stappen zetten zonder even te moeten uitblazen. Sinds ze thuis een trainingsprogramma voor hartpatiënten volgt, waarbij ze via een smartphone wordt begeleid door het UZA-team, wandelt ze probleemloos kilometers ver. 


 
Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, cardiochirurgie, cardiale revalidatie