Medisch

Sporten na kanker? Absoluut!

oktober 2017

Ook na kanker kun je je sportieve grenzen flink verleggen, mits begeleiding op maat. Dat blijkt uit het TriaGO!-project van het UZA en AZ Monica in samenwerking met Think-Pink, waarbij twaalf ex-kankerpatiënten trainden voor een kwarttriatlon.

Lees meer...

Geplaatst onder oncologie, fysische revalidatie, s.p.o.r.t.s.

Minder horen maakt sneller dement

oktober 2017

Kan een cochleair implantaat ervoor zorgen dat het denkvermogen van ouderen minder snel achteruitgaat? Een internationale studie gaat op zoek naar het antwoord. ‘De link tussen gehoor en het denkvermogen is groter dan je zou verwachten.’

Lees meer...

Geplaatst onder neurologie, neus-keel-oorziekten

Leven met de ziekte van Parkinson: 'Bewegen helpt. Humor ook'

Juli 2017

Je krijgt de diagnose parkinson en dan moet je verder met je leven. Chantal (54), Marc (63) en Pascal (50) vertellen hoe ze dat doen. 'Mijn man begrijpt soms niet hoe ik kan blijven lachen.'

Lees meer...

Geplaatst onder neurologie

Zwaargewond op de spoeddienst: 'Scannen binnen het half uur'

Juli 2017

Breng patiënten na een zwaar ongeval niet naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, maar naar een gespecialiseerd traumacentrum, zo luiden de recentste aanbevelingen. Daar staat bij aankomst een compleet team klaar voor de patiënt.

Lees meer...

Geplaatst onder spoed

Voedselallergie: licht op groen voor pinda?

Juli 2017

Het UZA laat allergische kinderen op jonge leeftijd al pindakaas eten. Dat verkleint hun risico op een latere pinda-allergie. Kinderarts-allergoloog prof. dr. Margo Hagendorens verklaart de opmerkelijke aanpak.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, immunologie, allergie, allergie kinderen