magUZA APRIL 2018


DOSSIER LEVEN MET PIJN

 

Artikels

Medisch - Chemotherapie in buik biedt betere kansen

Kankerpatiënten met uitzaaiingen op het buikvlies zijn soms gebaat met HIPEC of Hypertherme Intraperitoneale Chemotherapie. Bij die techniek wordt de buikholte gespoeld met medicatie.

Lees verder

Medisch - Slaapcentrum voor kinderen: slapen kun je leren

Van kinderen met slaapapneu tot tieners die pas in het holst van de nacht inslapen: het slaapcentrum voor kinderen helpt ze weer aan een goede nachtrust.

Lees verder

Medisch - Hartklep herstellen met minimaal invasieve chirurgie

Eddy (73) tenniste nog elke week, tot hij plots hartproblemen kreeg. Via een nieuwe operatietechniek werd zijn hartklep hersteld langs een kleine insnede. ‘Ik ben heel blij dat ik snel weer op de been was.’

Lees verder

Gezond - HPV-vaccinatie: leren uit 10 jaar vaccineren

Tien jaar geleden kwam het eerste HPV-vaccin op de markt dat vrouwen tegen baarmoederhalskanker moet beschermen. Wat leren die tien jaar vaccineren ons?

Lees verder

Gezond - Last van smartphonestress?

Nog even die mail beantwoorden of Facebook checken: steeds meer mensen kunnen hun smartphone of tablet nog maar moeilijk aan de kant laten. Hoe leren we met z'n allen gezond online te gaan?

Lees verder

Zorg - Bewegen met een beperking

Regelmatig bewegen, we zouden het allemaal moeten doen. Merel, Kato en Peter geven het goede voorbeeld. Ze hebben elk hun eigen beperking, maar toch blijven ze volop gaan voor hun sport.

Lees verder

Zorg - Borstvoeding: steun bij elke stap

Met borstvoeding geef je een baby een gezonde start. In het UZA krijgen ouders begeleiding bij elke stap van het proces, vanaf de zwangerschap tot na thuiskomst.

Lees verder

Zorg - Vloeiende overgang tussen afspraken

Heb je binnenkort meerdere afspraken op de afdeling kindergeneeskunde, neus-keel-oorziekten of orthopedie? Dan verloopt je traject wellicht iets vlotter dan vroeger. Via een nieuw informaticasysteem zien zorgverleners op elk moment waar je bent en hoe lang je al wacht.

Lees verder

Rubrieken

U zegt? - Remgeld?