magUZA APRIL 2015


DOSSIER MOEDER- EN KINDCENTRUM

 

Artikels

Medisch - Telegeneeskunde: smart revalideren

Enkele maanden geleden kon Gabrielle, 81 en hartpatiënte, geen tien stappen zetten zonder even te moeten uitblazen. Sinds ze thuis een trainingsprogramma voor hartpatiënten volgt, waarbij ze via een smartphone wordt begeleid door het UZA-team, wandelt ze probleemloos kilometers ver. 

 
Lees verder

Medisch - Samen sterk in kinderchirurgie

Kinderchirurgie is een vak apart omdat het vaak om specifieke en soms ook erg zeldzame afwijkingen gaat. Voor maag- , darm- en buikchirurgie werkt het UZA samen met het UZ Brussel: een unieke formule.

Lees verder

Medisch - In isolatie: infecties te slim af

Voor de derde keer staat René (67), die vecht tegen leukemie, voor een wekenlange isolatieperiode. Dat valt zwaarder dan verwacht. 'Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn.'

Lees verder

Gezond - Leven met een prikkelbare darm

Een op tien mensen heeft last van het prikkelbare-darmsyndroom (PDS). Gelukkig vormt het probleem geen bedreiging voor je gezondheid, al brengt het wel pijn en ongemak mee. Maar wat is PDS nu precies? Prof. dr. Heiko De Schepper geeft uitleg.

Lees verder

Gezond - Hiv, valt wel mee?

Nog altijd raken in België dagelijks drie mensen besmet met hiv. Dr. Eric Florence van de dienst tropische geneeskunde houdt zes veel gehoorde uitspraken tegen het licht: feiten of fabels?

Lees verder

Zorg - Op adem komen in Drie Eiken

Geopereerd, maar nog niet helemaal aangesterkt? Dan kunt u een tussenstop inlassen in Drie Eiken, naast het UZA, dat een verblijf met alle comfort koppelt aan professionele zorg.

Lees verder

Zorg - 1 op 2 ouderen riskeert ondervoeding

52 % van de ouderen die in een ziekenhuis worden opgenomen, is ondervoed of op het randje van ondervoeding. 'Terwijl je na een operatie net extra energie nodig hebt om weer te kunnen herstellen.'

Lees verder

Zorg - 100 keer MagUZA!

100 keer al verscheen MagUZA. Tijd om eens terug te blikken in de tijd.

Lees verder

Rubrieken

U zegt? - Ethisch comité

Witjas van dienst - Zorgen voor beterschap