Gezond

Cannabis: wat is er mis met een jointje?

April 2014

Of ze nu voor of tegen de legalisering van cannabisverkoop zijn, over één zaak zijn specialisten het eens: een joint is niet onschuldig. Enkele feiten op een rijtje.

Lees meer...

Geplaatst onder psychiatrie

Contactlenzen: het oog wil ook wat

April 2014

Ook al zijn contactlenzen de laatste jaren erg comfortabel geworden, toch blijft een goede lenshygiëne belangrijk. Lenzen zijn immers lichaamsvreemde voorwerpen die je de hele dag op je ogen draagt. Met deze gouden regels beperkt u het risico op problemen en infecties.

Lees meer...

Geplaatst onder oogheelkunde

Hou uw rug te vriend in 7 tips

Januari 2014

Wie al eens rugklachten heeft gehad, weet hoe belangrijk het is om je rug in ere te houden. Bewegen, werken en slapen met respect voor je rug zou een gezonde reflex moeten zijn. Zeven tips voor een sterke rug. 

Lees meer...

Geplaatst onder fysische geneeskunde, fysische revalidatie

Natuurlijk bevallen of keizersnede?

Januari 2014

Almaar meer vrouwen bevallen met een keizersnede. Normale evolutie of slechte zaak? Prof. dr. Yves Jacquemyn, diensthoofd gynaecologie, houdt zes veel gehoorde uitspraken over keizersnedes tegen het licht.

Lees meer...

Geplaatst onder gynaecologie, verloskunde

10 tips bij moeilijke eters

Oktober 2013

U hebt alles al geprobeerd, en toch wil uw kind maar niet eten. Veel ouders kennen de frustratie. Wat doe je het best (of net niet) om je kroost aan het eten te krijgen? Tien tips van logopediste Miek Claes en kindermaag-darmspecialist dr. Els Van de Vijver.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, neus-keel-oorziekten, gastro-enterologie kinderen