Gezond

Zorgeloos de menopauze in

Juli 2014

Rond de menopauze hangt nog altijd een waas van geheimzinnigheid. Toch hebben vrouwen er alle belang bij goed voorbereid die nieuwe levensfase in te gaan. Dr. Jeannette De Loor van de dienst gynaecologie geeft een antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Lees meer...

Geplaatst onder gynaecologie, borstkliniek

Eek, een teek!

Juli 2014

95 % van de tekenbeten is na een paar dagen alweer vergeten. Geen reden tot paniek dus, al is enige voorzichtigheid op zijn plaats. Vijf tips van UZA-infectiologe dr. Erika Vlieghe.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, tropische geneeskunde, pediatrie algemeen, algemeen inwendige geneeskunde

Cannabis: wat is er mis met een jointje?

April 2014

Of ze nu voor of tegen de legalisering van cannabisverkoop zijn, over één zaak zijn specialisten het eens: een joint is niet onschuldig. Enkele feiten op een rijtje.

Lees meer...

Geplaatst onder psychiatrie

Contactlenzen: het oog wil ook wat

April 2014

Ook al zijn contactlenzen de laatste jaren erg comfortabel geworden, toch blijft een goede lenshygiëne belangrijk. Lenzen zijn immers lichaamsvreemde voorwerpen die je de hele dag op je ogen draagt. Met deze gouden regels beperkt u het risico op problemen en infecties.

Lees meer...

Geplaatst onder oogheelkunde

Hou uw rug te vriend in 7 tips

Januari 2014

Wie al eens rugklachten heeft gehad, weet hoe belangrijk het is om je rug in ere te houden. Bewegen, werken en slapen met respect voor je rug zou een gezonde reflex moeten zijn. Zeven tips voor een sterke rug. 

Lees meer...

Geplaatst onder fysische geneeskunde, fysische revalidatie