Gezond

Probiotica: levende beestjes op uw bord?

Oktober 2015

Bacteriën en gisten associëren we met ziekte. Toch zijn er ook gunstige soorten die ons net gezonder maken: probiotica. Wat zijn dat precies en wat doen ze? Bio-ingenieur en microbiologe Sarah Lebeer geeft antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Lees meer...

Geplaatst onder voeding, gastro-enterologie

Borstvoeding: goed voorbereid aan de start

Oktober 2015

Tijdens de internationale week van de borstvoeding in oktober wordt ook in het UZA borstvoeding in de kijker gezet. Want wat de natuur maakt, kun je niet verbeteren. Drie tips voor een succesvolle borstvoeding van lactatiekundige Marijke Van Hoeck.

Lees meer...

Geplaatst onder gynaecologie, verloskunde, neonatologie

Voedselvergiftiging: do's en don'ts

Juli 2015

Nu de temperaturen oplopen, springen we maar beter extra voorzichtig om met voeding. Want niet alleen wij houden van de warme temperaturen, ook virussen en bacteriën gedijen het best in een omgeving van 20° C.

Lees meer...

Geplaatst onder klinische biologie, gastro-enterologie

Jonge sporters? Vijf gouden tips!

Juli 2015

Uw kind wil naar een sportclub? Super! Niet elke achtjarige is echter een Tom Boonen of Kim Clijsters in de dop. Daarom: vijf gouden tips voor ouders van aanstormende sporttalenten.

Lees meer...

Geplaatst onder pediatrie, fysische geneeskunde, pediatrie algemeen, s.p.o.r.t.s.

Leven met een prikkelbare darm

April 2015

Een op tien mensen heeft last van het prikkelbare-darmsyndroom (PDS). Gelukkig vormt het probleem geen bedreiging voor je gezondheid, al brengt het wel pijn en ongemak mee. Maar wat is PDS nu precies? Prof. dr. Heiko De Schepper geeft uitleg.

Lees meer...

Geplaatst onder gastro-enterologie, dieet