Gezond

Kijk uit met je ogen

Juli 2010

Liefst tachtig procent van alle informatie om ons heen bereikt ons via onze ogen. We kunnen er dus maar beter zorg voor dragen. Maar hoe doet u dat? We vroegen het aan oogchirurg prof. dr. Veva De Groot.

Lees meer...

Geplaatst onder oftalmologie, oogheelkunde

Sporten met hindernissen

Juli 2010

Sporten met een zwakke rug, een hartkwaal of een motorische handicap: het is absoluut mogelijk. ‘Er zijn maar heel weinig ziektes of handicaps die sport blijvend in de weg staan’, zegt prof. dr. Gaëtane Stassijns, waarnemend diensthoofd fysische geneeskunde.

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie, fysische geneeskunde, sportgeneeskunde, s.p.o.r.t.s.

Borstkanker voorkomen: beter kijken dan voelen

April 2010

Borstkanker is bij vrouwen de meest voorkomende vorm van kanker. Een geniepige vorm bovendien, want de ziekte doet zo goed als nooit pijn en veroorzaakt veelal ook geen andere symptomen. Breast awareness of ‘borstoplettendheid’ is dan ook hét sleutelwoord bij preventie.

Lees meer...

Geplaatst onder gynaecologie, oncologie, gynaecologische kanker

Weg met stress

April 2010

Stress is ongezond, maar hoe kom je ervan af? We legden ons oor te luisteren bij tien UZA-medewerkers: hoe gaan zij stress te lijf?

Lees meer...

Geplaatst onder cardiologie

Ai, mijn oren!

Januari 2010

Geluid kan prachtig zijn, maar ook een bron van ergernis. Te veel en te luid geluid kan bovendien uw gehoor aantasten. Vier opmerkelijke weetjes over gehoorschade en hoe het te voorkomen.

Lees meer...

Geplaatst onder neus-keel-oorziekten