Welkom in het Moeder- en kindcentrum

Alle zorg voor moeder en kind wordt vanaf april 2015 gecentraliseerd in een gloednieuwe, aparte ziekenhuisvleugel. Op de eerste tot en met vierde verdieping worden respectievelijk de verpleegeenheid kindergeneeskunde, de raadpleging kindergeneeskunde, de neonatologie en de materniteit gehuisvest.

Waarom?

In het nieuwe centrum organiseren specialisten gynaecologie, kindergeneeskunde en intensieve zorg zich rondom moeder en kind in plaats van andersom. Het biedt de patiënten en hun familie ook meer comfort, licht, ruimte en privacy.

Waar?

U komt gewoon binnen via de hoofdingang van het UZA en volgt route 11. Via een overbrugging staat het centrum in verbinding met onder meer het operatiekwartier en intensieve zorg.

 

Omdat de olifant als geen ander het moederschap symboliseert, hebben we dat dier als centraal symbool voor het Moeder- en kindcentrum gekozen. Olifanten hebben de langste draagtijd van alle zoogdieren, zo’n 20 maanden! Bovendien zorgen ze heel goed voor hun kroost, ze blijven altijd heel dicht bij hun kleintjes. Ook in het Moeder- en kindcentrum van het UZA staat familiegerichte zorg centraal: we proberen er steeds voor te zorgen dat ouders zo dicht mogelijk bij hun kind kunnen blijven. De olifantenbeelden in het centrum kochten we bij Elephant Parade®, een organisatie die de olifanten in Azië een beter leven wil geven (www.elephantparade.com). De olifantjes kom je ook tegen in de illustraties aan de muren, getekend door Kaatje Vermeire (www.kaatjevermeire.be), en op de nieuwe kinderwebsite.


www.uza.be/kinderen
www.uza.be/moederenkind

Bron: maguza.be