Artikels over "oogheelkunde"

Het geheim van een goede mentor

Januari 2019

Dr. Joséphine Behaegel, won een internationale schrijfwedstrijd waarbij ze schreef over de nood aan kwalitatief onderzoek in oogheelkunde. Nadien blikte ze terug op de tijd met haar mentor.

Contactlenzen: het oog wil ook wat

April 2014

Ook al zijn contactlenzen de laatste jaren erg comfortabel geworden, toch blijft een goede lenshygiëne belangrijk. Lenzen zijn immers lichaamsvreemde voorwerpen die je de hele dag op je ogen draagt. Met deze gouden regels beperkt u het risico op problemen en infecties.

'De mooiste beloning'

Januari 2011

Prof. dr. Marie-José Tassignon ontwikkelde een baanbrekende techniek om cataract, waarbij de lens in het oog troebel wordt, te behandelen. Ze vergeet nooit het kleine meisje dat als eerste de nieuwe lens kreeg ingeplant.

'Mijn leesbril? Geen idee waar die ligt'

Juli 2010

Toen Clement (88) aan cataract (ook ‘staar’ genoemd) moest worden geopereerd, liet hij dat bewust in het UZA doen. Met succes. ‘Het woord mirakel gebruik ik niet graag, maar ik had niet verwacht dat mijn zicht weer bijna 100 % zou zijn.’

Kijk uit met je ogen

Juli 2010

Liefst tachtig procent van alle informatie om ons heen bereikt ons via onze ogen. We kunnen er dus maar beter zorg voor dragen. Maar hoe doet u dat? We vroegen het aan oogchirurg prof. dr. Veva De Groot.

Oog in oog met de orthoptist

Juli 2009

Een orthoptist, nog nooit van gehoord? Dan bent u zeker niet alleen. Er zijn er maar een zeventigtal in heel België. UZA-orthoptiste Daisy Godts ging naar Nederland om orthoptie te studeren.