Artikels over "gerechtelijke geneeskunde"

Spoorzoeken in het forensisch DNA-lab

Januari 2014

In het forensisch DNA-laboratorium, een onderdeel van het Centrum voor Gerechtelijke Geneeskunde, gaan Els Jehaes en haar medewerkers op zoek naar DNA-sporen in criminele zaken. Ook verwantschapsonderzoek is een van hun taken.

In het spoor van de wetsdokter

April 2009

We kennen ze allemaal van op tv, de pathologen uit Witse, CSI, Silent Witness. Maar hoe gaat het er in de praktijk aan toe? Prof. dr. Werner Jacobs, medisch coördinator van het Centrum voor Gerechtelijke Geneeskunde van het UZA, neemt ons op sleeptouw.

Centrum voor Gerechtelijke Geneeskunde

juni 2006

Met de opening van het Centrum voor Gerechtelijke Geneeskunde op 28 april 2006 zijn alle forensische activiteiten van het UZA - forensische pathologie, forensisch DNA-onderzoek en forensische psychiatrie - onder één dak gebracht. Binnen de forensische pathologie wint vooral het onderzoek van levende slachtoffers aan belang. 'Ook bij levende slachtoffers is het cruciaal er zo snel mogelijk een wetsdokter bij te halen', zegt medisch coördinator prof. dr. Werner Jacobs.

Forensisch centrum

april 2005

Gerechtelijke geneeskunde wordt alsmaar belangrijker in het UZA. Het forensisch centrum voert tot tweehonderd gerechtelijke autopsies per jaar uit, en startte eind 2002 met gerechtelijke DNA-analyses. Prof. dr. Werner Jacobs, afdelingshoofd gerechtelijke geneeskunde, en DNA-verantwoordelijke dr. Els Jehaes leggen uit waar het allemaal om draait.