Artikels over "cardiale revalidatie"

Telegeneeskunde: smart revalideren

April 2015

Enkele maanden geleden kon Gabrielle, 81 en hartpatiënte, geen tien stappen zetten zonder even te moeten uitblazen. Sinds ze thuis een trainingsprogramma voor hartpatiënten volgt, waarbij ze via een smartphone wordt begeleid door het UZA-team, wandelt ze probleemloos kilometers ver. 

 

Hartoperatie wordt nachtmerrie

Januari 2014

Wat voor François (74) een perfect haalbare hartoperatie moest worden, draaide uit op een nachtmerrie. Liefst een maand lag hij op intensieve zorg en het kwam zelfs tot reanimatie. 

'Er was geen vuiltje aan de lucht. Dacht ik'

Januari 2012

Frederik is net veertig geworden. Sportief uiterlijk, fervent diepzeeduiker, nooit gerookt. Zijn hartinfarct in september 2011 kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel. ‘En toch besef ik nu dat ik allesbehalve gezond bezig was. Dat moet en zal veranderen.’

Van ziekenhuisbed naar fitnesszaal?

Januari 2012

Opnieuw in beweging komen na een hartaanval is een absolute must. In de cardiale revalidatie van het UZA gebeurt dat onder multidisciplinaire begeleiding. ‘Het gaat om meer dan lichaamstraining. We helpen patiënten op weg naar een gezondere levensstijl’, zegt cardiologe dr. Catherine De Maeyer.